Start Scoutsjaar 2020 - 2021

Beste Ouders, leden en sympathisanten van scouts jette.

Bij deze moeten wij u spijtig genoeg mededelen dat met de Covid-19 maatregelen het praktisch onmogelijke is voor ons om ons gewoonlijk startfeest te organiseren. Maar dat wil niet zeggen dat er geen scouts is op 26 september! De Vergadering met de ketten gaat gewoon door maar met gepaste maatregelen.

Wat zijn die maatregelen?

Om ervoor te zorgen dat we met niet te veel op één staan aan de bunker hebben wij gekozen om verschillende afspreek punten te gebruiken, deze zullen we dan ook voor de rest van het scoutsjaar blijven gebruiken voor onze wekelijkse scoutsactiviteit tot de maatregelen veranderen.

Elke tak wordt beschouwd als een aparte bubbel, waarbij:

• De kapoenen (6 jaar t.e.m. 7 jaar) en welpen (8 jaar t.e.m 9 jaar) afspreken aan de bunker.
  • De Wolven (10 jaar t.e.m 11 jaar) en Jojo’s (12 jaar t.e.m 13 jaar) afspreken in het koning Boudewijn park fase 2 (coordinaten: 50.881517, 4.318152)
  • De Givers (14 jaar t.e.m 15 jaar) en Jins (16 jaar t.e.m 17 jaar) afspreken aan de Jesusberg, Dielegembos. (Coordinaten: 50.886214, 4.327183)

De vergadering gaat zoals altijd door van 14u tot 17u30, wel willen we jullie vragen om niet te veel op voorhand te komen zodat de kinderen zich niet beginnen mengen en de bubbels worden gerespecteerd. De leiding van de takken zal duidelijk aanwezig zijn op de afspraakplaatsen.

Het is ook belangrijk dat iedereen +12 jaar een mondmasker draagt. Voor de rest gelden de bubbel regels van op kamp ook op de vergadering. Op de eerste vergadering (26 september) is het ook altijd een moment van overgang naar andere takken, dit gaat dus ook niet kunnen gebeuren als gewoonlijk. Op de eerste vergadering zit je gewoon nog in je tak van vorig jaar, vanaf 03/10 in je nieuwe. Kinderen dat nieuw zijn op de scouts komen gewoon bij de groep waar ze lid van zullen worden DIT jaar.

Aangezien we dus ook geen eten of drank kunnen aanbieden hebben we wel een alternatief hiervoor. Dit jaar zal het oudercomité ons voorzien van de wel bekende lekker bolognaise saus, die wij gaan verkopen in potjes van 0,5kg of 1kg. Er is ook een veggieoptie! Dit zal vanaf midden oktober beschikbaar zijn! Dit jaar komen we ook nog met iets extra, namelijk ons eigen persoonlijke Scoutsbiertje, “De Klet van Jett”! Dit biertje zou beschikbaar zijn op ons startfeest maar aangezien dit niet doorgaan zullen we dit online verkopen! Verdere info volgt nog.

Wij kijken er alvast heel er naar uit en hopen jullie allemaal met een goed humeur terug te zien op de eerste vergadering. Vergeet zeker je das en je hemd niet!

Scouteske Groeten,

De Groepsleiding